Адвокати, нотаріуси, юрособи та ФОП повинні будуть зареєструвати е-кабінет в ЄСІТС: Комітет ВР врахував пропозиції та рекомендує прийняти проєкт в другому читанні

Комітет ВР з питань правової політики рекомендує прийняти в другому читанні та в цілому у редакції, запропонованій Комітетом законопроєкт № 7574-д“Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі представниками правничих професій, юридичними особами та фізичними особами-підприємцями”. Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Зазначається, що 3 квітня 2023 року Комітетом схвалено порівняльну таблицю до законопроекту, яка містила 353 поправки і пропозиції та за результатом розгляду яких пропонувалося врахувати (частково, редакційно) – 157, відхилити – 196.

За результатами опрацювання порівняльної таблиці до законопроекту Головне юридичне управління Апарату ВР висловило окремі зауваження.

З метою часткового врахування висновку юридичної експертизи народним депутатом України Масловим Д.В. відповідно до частини шостої статті 118 Регламенту запропоновано доповнити порівняльну таблицю пропозиціями, спрямованими на уточнення назви законопроекту та доповнення процесуальних кодексів положеннями, що захищають права осіб, які через релігійні переконання не можуть реєструвати електронний кабінет у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі).

Обговоривши та врахувавши запропоновані народним депутатом України Масловим Д.В. пропозиції Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект у другому читанні та в цілому у редакції, запропонованій Комітетом.

Розгляд законопроекту очікується на наступному пленарному засіданні Верховної Ради України.

Детальніше про законопроєкт ми писали тут.