В ЄРАУ вноситимуть дані щодо соцмереж та комп’ютерів

За заявою адвоката до Єдиного реєстру адвокатів України можуть бути внесені відомості стосовно адреси його сторінки в соцмережах, моделі та серійного номера комп’ютерної техніки, що використовується адвокатом.

Такі зміни до Порядку ведення ЄРАУ передбачені рішенням РАУ від 26 лютого 2016 р. №66.

За заявою адвоката до ЄРАУ також можуть внести відомості щодо характеристик та серійних номерів носіїв інформації, які використовує адвокат в своїй діяльності, а також дані про транспорт.

Окрім того, в ЄРАУ вноситимуть адреси робочих місць адвоката (із зазначеннямосновної та/або додаткових адрес робочого місця). Попередня редакція Порядку такого розподілу адрес не передбачала. Також визначено, що до ЄРАУ потраплятьвідмітки про сплату внесків.

Відповідним рішенням РАУ також було внесено низку змін щодо даних про помічника адвоката тощо. Зокрема, для підтвердження відомостей про помічника адвоката в ЄРАУ, у випадку первинного внесення, видалення у зв’язку із розірванням або закінченням трудового договору, або внесення будь яких змін, рада адвокатів регіону надсилає засобами електронного зв’язку (електронна пошта тощо) скан-копії документів, затверджених Положенням про помічника адвоката.

У випадку смерті адвоката, відомості про анулювання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю вносяться до ЄРАУ відповідно до службової записки/листа Голови ради адвокатів регіону.

Також визначено, що до заяви про внесення відомостей до ЄРАУ, у зв’язку зі зміною прізвища, імені чи по-батькові адвоката, додається нотаріально посвідчений документ про зміну прізвища, імені чи по батькові. Змінами передбачено, що у випадку, якщо копія не завірена нотаріально, Голова ради адвокатів регіону має право завірити таку копію власним підписом та печаткою ради адвокатів регіону за умови пред’явлення оригіналу.