За перебиті номери покарання до семи років — прийнято закон

В Україні посилили відповідальність за викрадення автомобіля та підробку на такому транспортному засобі ідентифікаційного номера.

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до статті 289 Кримінального кодексу України щодо протидії незаконному заволодінню транспортним засобом» (на базі законопроекту  № 3301), повідомляє «Закон і Бізнес».

Згідно закону відтепер визначення ступеню тяжкості злочину залежить не від вартості пошкоджень викраденого транспортного засобу, а від вартості самого автомобіля.

Також посилено відповідальність за підробку номерів, номерів двигуна, кузова чи шасі викраденого автомобіля, його продаж і створення місць для переховування та розукомплектування. Відтепер такий злочин карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 — 20400 грн)або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

У випадку організованої групи — від п’яти до семи років з конфіскацією майна.

Додамо, що раніше за такі злочини каралися штрафом штрафом від 2550 до 4250 грн., виправними роботами — до двох років або обмеженням волі — до трьох років.

Закон і Бізнес