ЗВІТ ПРЕДСТАВНИКА АДВОКАТІВ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ У СКЛАДІ РАУ – ГРИНЬ ЛЮДМИЛИ ВАСИЛІВНИЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ УРОЧИСТОГО ЗАСІДАННЯ РАДИ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ 17 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ

17 листопада 2021 року було проведено святкове засідання Ради адвокатів України з нагоди9-й річниці створення Національної асоціації адвокатів України.

Відкриваючи засідання, Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова привітала всіх зі святом та наголосила, що наразі адвокатура є найбільш стабільним інститутом в системі правосуддя.

Лідія Павлівна Ізовітова зазначила, що впродовж 9 років адвокати працюють на основі однієї редакції профільного закону. Час дав можливість закону досягнути закладених у закон стратегічних цілей: розбудувати самоврядну незалежну від держави професійну організацію адвокатури з єдиним обов’язковим членством; гарантувати безперешкодне здійснення адвокатської діяльності на принципах верховенства права, законності, незалежності, конфіденційності та уникнення конфлікту інтересів; встановити перелік професійних прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності, які дозволяють захисникам працювати безпечно, професійно і ефективно.

З 9-ю річницею створення НААУ привітали представники влади, партнери та колеги. Чимало з них вийшли саме з лав адвокатури.

Від депутатського корпусу Верховної Ради адвокатську спільноту привітали Голова Комітету ВР з правоохоронної діяльності Сергій Іонушас, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Валерій Божик та заступник Голови Комітету з питань антикорупційної політики Галина Янченко. Вони подякували адвокатам за активну та систематичну участь у розробці законопроектів не тільки у Комітетах ВР, а й у Комісії з питань правової реформи при Президентові України, а також висловили підтримку законодавчих ініціатив з боку адвокатської спільноти.

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко відзначиввисокийрівеньсаморегулюванняНААУ та висловив готовність до співпраці і надалі.

Також НААУ привітали Голова Касаційного господарського суду ускладіВерховного Суду БогданЛьвов, ГоловаКасаційногокримінальногосудуускладіВерховного СудуСтаніславКравченко, суддяКонституційногосуду України Галина Юровська, Голова Ради суддів України Богдан Моніч, ректор КНТЕУ Анатолій Мазаракі таінші.

За результатами святкового засідання членами РАУ були прийняті 5 звернень: до Президента України, та чотири звернення до Верховної Ради. У зверненнях ставляться питання щодо забезпечення доступу до правосуддя шляхом зменшення розміру судового збору; забезпечення усіх ланок судів – необхідною численністю суддів; посиленнянезалежності адвокатів та беззастережногодотриманняправтагарантій адвокатської діяльності, зокрема, обговорювалося питання щодо кричущого порушення прав адвокаті суддями Вищого антикорупційного суду; питання справедливого оподаткування адвокатів, тощо.

Хоча засідання було в режимі онлайн, відчувався святковий настрій та гордість за нашу адвокатуру, яка пройшла досить складний шлях, але пройшовши через усі незгоди вистояла і дійсно стала найбільш стабільним інститутом в системі правосуддя.

Усіх колег відаю зі святом. Будьте всі здорові!

З повагою, адвокат Гринь Л.В.