Кваліфікаційні іспити у киян прийматимуть у регіонах

В зв”язку з відсутністю в м. Києві законно створеної Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури м. Києва складання кваліфікаційних іспитів у Київській міській КДКА припинено з 11 червня 2016 року.

Рада адвокатів України до формування в установленому порядку КДКА м. Києва рекомендує бажаючим складати кваліфікаційний іспит в КДКА інших регіонів.

РАУ звертає увагу на те, що Київська міська КДКА всупереч закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність” зареєстрована як громадська організація і не є органом адвокатського самоврядування, уповноваженим приймати іспити та здійснювати дисциплінарні процедури.

РАУ рішенням від 11 червня 2016 року створила КДКА у м. Києві та визначила організаційний комітет для проведення конференції адвокатів м. Києва по формуванню персонального складу і обрання голови КДКА. Конференція відбудеться у двомісячний термін.

Для приведення ситуації в адвокатському самоврядуванні в м. Києві у відповідність до закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльінсть” РАУ схвалила пакет антикризових заходів. Виконання рішень Ради адвокатів України покладено на спеціальну робочу групу.