Реєстр судекспертів закритий, але можна отримати витяг

На час дії воєнного стану було обмежено доступ до відомостей Реєстру атестованих судових експертів, розміщеного на сайті Міністерства юстиції. Водночас, існує можливість отримати витяг.

Про це нагадали у Міністерстві юстиції, яке веде цей реєстр, передає «Закон і Бізнес».

Відповідно до статті 9 Закону «Про судову експертизу» атестовані судові експерти включаються до державного Реєстру атестованих судових експертів.

Міністерство юстиції України за запитами фізичних і юридичних осіб надає (з урахуванням положень законодавства про звернення громадян та доступ до публічної інформації) інформацію з Реєстру формі витягу, що містить таку інформацію:

– прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) судового експерта;

– найменування Експертно-кваліфікаційної комісії (далі – ЕКК), дата і номер її рішення та його стислий зміст (присвоєння/підтвердження/підвищення кваліфікації судового експерта, продовження строку дії свідоцтва, притягнення судового експерта до дисциплінарної відповідальності), інформація щодо тимчасового припинення або поновлення судово-експертної діяльності;

– номер та строк дії свідоцтва або документа, що підтверджує наявність кваліфікації судового експерта (якщо видачу свідоцтва не передбачено, вноситься відповідний запис), інформація щодо переоформлення свідоцтва про присвоєння кваліфікації судового експерта, недійсності та/або анулювання свідоцтва;

– вид експертизи, індекс та вид експертної спеціальності;

– місце роботи, місцезнаходження, офіційна електронна адреса та номер телефону судового експерта;

– дата та номер наказу про звільнення судового експерта державної спеціалізованої установи.

Запит можна надіслати на поштову адресу: вул. Архітектора Городецького, буд. 13, м. Київ, 01001 або на е-mail: callcentre@minjust.gov.ua; themis@minjust.gov.ua.