Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів 07.11.2015

За підтримки Національної асоціації адвокатів України 7 листопада 2015 року відбувся семінар з підвищення кваліфікації для адвокатів Чернігівської області, який відвідало понад 250 адвокатів з Чернігівської області, а також з інших регіонів України.

Семінар відкрив в. о. голови Ради адвокатів Чернігівської області Володимир Тасун, який привітав організаторів, учасників та експертів і побажав усім плідної роботи.

Теми семінару були присвячені найбільш актуальним питанням тлумачення та застосування законодавства України, практиці ЄСПЛ тощо.

В семінарі взяли участь і виступили суддя судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ  Галина Юровська (аналіз актуальних питань судової практики застосування законодавства про право власності), суддя судової колегії у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Наталя Марчук (проблемні питання звернення з касаційною скаргою в кримінальному провадженні). З доповіддю, яка стосувалася права на захист в контексті практики Європейського суду з прав людини виступив голова ВКДКА, доцент кафедри кримінального процесу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Олександр Дроздов.

Координатор НААУ з питань підвищення кваліфікації адвокатів Ігор Караман поділився інформацією про освітню програму Ради Європи “HELP”: можливості навчання правам людини для адвокатів.

Завершився семінар цікавими доповідями  кандидата історичних наук, керівника проекту «Історія адвокатури України» Ірини Василик та адвоката Діани Назаренко, у яких йшлося про історію адвокатури України та взаємовідносини між адвокатами і адвокатську етику.

Після закінчення семінару адвокати отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.